Laatste nieuws: Duitsland, Oostenrijk en Italië open voor vakantiereizen!

on

Vakanties naar Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië, Corsica en Sardinië zijn weer mogelijk. Duitsland, Oostenrijk en Italië veranderen deze week van kleurcode. Ze gaan van oranje naar geel.De coronasituatie in deze landen is inmiddels zo verbeterd dat het geen hoog risico landen meer zijn. Landen met kleurcode geel zijn voor vakanties opengesteld met een vaccinatiebewijs. Bij terugkomst in Nederland is geen PCR test of quarantaine meer nodig.

(bron NOS 8-6-2021)

Wat is het heerlijk, om weer te kunnen reizen naar andere landen! Die ervaring was wel heel duidelijk voelbaar, toen we afgelopen week onderweg waren om de reis naar Oostenrijk en Noord-Italië voor te bereiden. Met de auto passeerden we de grens met Duitsland en daarna die met Oostenrijk zonder problemen. Paspoorten noch vaccinatiebewijzen werden gecontroleerd. En dat gold ook voor Italië

Deze reis naar Oostenrijk en Zuid-Tirol is echt een aanrader voor wie op korte termijn weer wil reizen met haar/zijn young- of oldtimer!

.

Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn klaar om het digitale Europese vaccinatiepaspoort te implementeren.

Onze reis naar Oostenrijk en Noord-Italië van 26 juni tot en met 4 juli zal daarom zonder problemen kunnen doorgaan.

We bezochten de geboekte hotels en inspecteerden de uitgezette routes. De ontvangst in de hotels was meer dan hartelijk: ook zij zijn heel gelukkig met de stand van zaken.

Wat een prachtige landschappen hebben we gezien, zo groen en fris en wat een hartelijke en gastvrije mensen hebben we ontmoet! Helaas konden we nog niet over de Timmelsjoch rijden: deze gaat op 10 juni pas weer open omdat het in mei nog hevig had gesneeuwd.

Dus…. Zin om mee te gaan? Kijk dan op onze website voor een uitgebreid verslag van ons bezoek aan Oostenrijk en Zuid-Tirol. Op de site kun je inschrijven voor de reis naar Oostenrijk. Wil je meer informatie: bel of mail dan even: 06 51 22 42 57 of mail naar ccte@ziggo.nl.

Vind je deze reis nog te vroeg of toch liever naar warme streken? Ga dan mee naar Corsica/Sardinië van 25 september tot 5 oktober. Zie hiervoor de website.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.