Corsica en Sardinië

25 september t/m 5 oktober

Rustige wegen, mooi weer, heerlijk eten. Kortom: genieten!

Geniet van Corsica en maak kennis met de Costa Smeralda op Sardinië

Voor een reis met een young- of oldtimer zijn deze beide eilanden een uitgelezen bestemming. De natuur is daar altijd groen, de wegen op Sardinië zijn goed onderhouden en er is weinig verkeer. Corsica verbaast altijd weer door de lieflijke stadjes en de geweldige vergezichten. We hebben mooie hotels gevonden op superlocaties. Voor wie wil genieten van rust, ruimte en een zalig klimaat.

De prijs voor deze reis bedraagt € 2.775,-- per persoon, op basis van verblijf van 2 personen op 1 kamer. Voor een eenpersoonskamer is de prijs op aanvraag. Inbegrepen zijn de kosten van het vervoer van de auto naar Pisa v.v., van de overtochten met de ferry's, het verblijf in 4-sterren hotels op basis van halfpension, wijn en water bij de diners.  Wij kunnen ook de vliegtickets voor u boeken op basis van de dagprijs.

 

Op 25 september vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam naar Pisa. Per vrachtwagen worden de klassiekers vervoerd naar de luchthaven in Pisa. We rijden in de namiddag van Pisa naar Livorno, waar we inschepen op de ferry naar Bastia op Corsica. Na een bezoek aan Bastia of een rit in de omgeving rijden we naar de andere - westelijke - kant van het eiland via Ajaccio naar het zuiden. In totaal zijn we drie dagen op Corsica. We eindigen in Bonifacio, waar ook weer tijd is ingeruimd voor een bezoek aan de stad. 

Op 29 september einde middag varen we in circa 1 uur over van Corsica naar Sardinië. Meteen volgt een mooie rit langs de kust en door het binnenland naar het hotel nabij Arzachena, waar we drie nachten verblijven. Voor de volgende dagen zijn er interessante routes uitgezet langs de Costa Smeralda en door het binnenland. 

Het volgende hotel nabij Alghero bereiken we op 2-10. Hier blijven we 2 nachten en rijden ook vanuit dit hotel een uitgezette route. Vandaag gaan we op excursie en bezoeken we een oude productiefabriek van mineralen, gelegen aan zee op een prachtige locatie. Hier is ook een heerlijk strand om even te zonnen en te zwemmen,

Op 4-10 gaat de reis over mooie wegen door het fraaie binnenland naar Olbia. In deze stand is het einddiner en schepen we 's avonds in voor de terugreis naar Livorno. Op 5-10 komen we daar aan en rijden we weer de korte trip van circa 20 km naar Pisa. Daar leveren we de auto's in en vliegen we terug naar Amsterdam.

Op de dagen dat we ons niet verplaatsen naar het volgende hotel is er - naast het rijden van interessante routes of het bezoeken van bezienswaardigheden - de gelegenheid om de dag naar eigen inzicht in te vullen of te relaxen bij het zwembad of op het strand.

Klik hier voor een kort filmpje over Sardinië.

 

 

  • Maximaal 18 deelnemende equipes
  • Verblijf in comfortabele 4-sterren hotels
  • Op de dagen dat niet verplaatst wordt van hotel naar hotel: aantrekkelijke tourtocht in de omgeving of gegevenheid om te relaxen
  • Veilige parkeerplaats bij ieder hotel
  • Ontbijt en diner inbegrepen evenals wijn en water bij het diner
  • Reisleiders Leo en Lies Dorjee (Frans en Italiaans sprekend)
  • Begeleiding door technische dienst
  • Uitgebreid routeboek met ingetekende routes en toeristische tips
  • Routes beschikbaar in GPX bestand voor Tom Tom en Garmin
  • Aparte, duidelijke wegenkaarten van het te rijden traject

Klik hier voor het inschrijfformulier en lees daar de voorwaarden ivm Corona.