Corsica en Sardinië

25 september t/m 5 oktober

Rustige wegen, mooi weer, heerlijk eten. Kortom: genieten!

Geniet van Corsica en maak kennis met de Costa Smeralda op Sardinië

Voor een reis met een young- of oldtimer zijn deze beide eilanden een uitgelezen bestemming. De natuur is daar altijd groen, de wegen op Sardinië zijn goed onderhouden en er is weinig verkeer. Corsica verbaast altijd weer door de lieflijke stadjes en de geweldige vergezichten. We hebben mooie hotels gevonden op superlocaties. Voor wie wil genieten van rust, ruimte en een zalig klimaat.

De prijs voor deze reis zal in het najaar van 2023 bekend worden. In de prijs zal inbegrepen zijn de kosten van  de overtochten met de ferry van Livorno naar Sardinië en terug, het verblijf in 4-sterren hotels op basis van halfpension, wijn en water bij de diners. De kosten voor transport van de auto naar Pisa en de kosten van de vliegtickets zijn niet in de prijs inbegrepen. U kunt er dus ook voor kiezen om zelf naar Livorno te rijden.

De reis begint in Pisa, waar de vrachtwagen aankomt die de auto's heeft vervoerd vanuit Nederland. De reizigers komen met het vliegtuig aan. Met een pendelbusje word je naar de parkeerplaats gebracht waar de auto's gelost zijn. 

We rijden van Pisa naar Livorno en schepen in op de nachtboot naar Sardinië. Je overnacht in een comfortabele hut en de volgende morgen komen we aan in Santa Teresa op Sardinië. We rijden langs de bekende Costa Smeralda,  het meest bekende deel van Sardinië waar badplaatsen en havens voor luxe jachten zijn. Daar blijven we een of twee nachten om toerriten te maken in de omgeving. Via de noordkust rijden we  richting Alghero, waar we een mooi hotel aan zee hebben geboekt. Ook daar hebben we toerrit(ten) uitgezet over weggetjes en langs dorpjes die we nog niet eerder hebben gezien. 

Van Alghero langs de kust naar Bosa: een prachtige weg met altijd uitzicht over zee. We rijden dan naar het hart van het eiland en bezoeken het natuurgebied de Gennargentu. Daar vind je kleine weggetjes, wilde varkens en loslopende paarden en een overweldigende natuur. In het hier gekozen hotel blijven we ook twee nachten. Dan door naar het zuiden waar we aan de kust in de buurt van Arbatax en Caglari ook twee nachten blijven. 

We rijden langs mooie provinciale wegen terug naar het noorden, met onderweg een stop voor het afscheidsdiner. In de late avond vertrekken we weer met de ferry naar Livorno, om de volgende ochtend naar Pisa te rijden. Daar worden de auto's weer geladen en is er nog tijd om een paar uur naar Pisa te gaan (er rijdt een treintje naar de stad). De vlucht naar Nederland is (waarschijnlijk) in de middag of begin van de avond.

 • Maximaal 18 deelnemende equipes
 • Verblijf in comfortabele 4-sterren hotels
 • Op de dagen dat niet verplaatst wordt van hotel naar hotel: aantrekkelijke toertocht in de omgeving of gelegenheid om aan zee of bij het zwembad te relaxen of een stad te bezoeken
 • Veilige parkeerplaats bij ieder hotel
 • Ontbijt en diner inbegrepen evenals wijn en water bij het diner
 • Reisleiders Leo en Lies Dorjee (Italiaans sprekend)
 • Begeleiding door technische dienst
 • Uitgebreid routeboek met ingetekende routes en toeristische tips
 • Routes beschikbaar in GPX bestand voor Tom Tom en Garmin
 • Aparte, duidelijke wegenkaarten van het te rijden traject

Zodra de routes uitgezet zijn, plaatsen we hier een kaartje met daarop de route ingetekend.

De reisdata zijn: 30 augustus t/m 10 september 2024.

  Als u geïnformeerd wilt worden over de reis/reizen van 2024 dan kunt u onderstaande gegevens invullen. Wij houden u dan op de hoogte van de stand van zaken. In het najaar van 2023 zal er meer bekend worden.

  Ik ben geïnteresseerd in de volgende reis/reizen:

  Frankrijk in meiSardinie in augustus/septemberNederland kastelentocht dag en maand nader te bepalen