Giro dei Laghi

De Giro dei Laghi 14 t/m 23 mei 2019.

Wie kent het Idro meer, het Lago di Ledro en wie heeft al eens een rit gemaakt langs het Iseo meer, gewandeld langs de oevers in Paratico en Sarnico en wie is de bergen in geweest die tussen de meren liggen? Als je dit nog nooit hebt gedaan of de meren eens van een andere kant wilt bezien, dan is dit een uitgelezen kans.

De auto’s worden met de vrachtwagen vervoerd naar een hotel dichtbij het vliegveld Linate bij Milaan*. De deelnemers vliegen hierheen en worden per touringcar naar het hotel gebracht waar de auto’s staan. Dan begint de tocht langs de meren: het eerste te bezoeken meer is het Comomeer. We verblijven twee dagen in de buurt van het Comomeer en maken ritten in de omgeving door de omringende bergen en langs kleine onbekendere meren. Het volgende hotel ligt aan het Lago d’Iseo. Hier zijn we drie nachten. We rijden rond het meer en maken misschien wel een tocht naar het in het midden gelegen eiland.  Het ligt ook in de bedoeling om naar de bronnen van het heerlijkste Italiaanse water in de bergen te rijden en te kijken waar vroeger werd gekuurd in thermale baden.

Het is ook de week van de Mille Miglia en omdat we toch in de buurt zijn, gaan we op een mooie locatie alle fraaie oldtimers bekijken! Kijk ook eens op de site van  de MILLE MIGLIA

We verblijven in het gebied van mooie Italiaanse wijnen, want dichtbij het Iseomeer ligt het wijngebied Franciacorta. Hier groeien de druiven voor de heerlijk frisse Spumante. Er is zelfs een toeristische route langs de wijnhuizen. Maar er valt ook te denken aan een bezoek aan prachtige oude steden als Brescia of Bergamo die elk een eigen karakter hebben.

Via prachtige weggetjes door de bergen, langs het Idromeer en langs het Gardameer bereiken we het volgende doel nabij het Gardameer. Hier vandaan maken we een tocht  door de Dolomieten. Na de laatste overnachting in of nabij het romantische Verona, vliegen we terug vanaf het vliegveld Verona. De auto’s gaan weer met de vrachtwagen richting Nederland.

Via deze link kunt u zien hoe de reis  van dag tot dag verlopen is.