Giro dei Laghi

De Giro dei Laghi 14 t/m 23 mei 2019.

Dit was een uitgelezen kans om de meren in Noord-Italië eens van een andere kant te bezien. Niet alleen langs de meren maar ook op de hoger liggende bergweggetjes hebben we heerlijk getourd.

De auto’s werden met de vrachtwagen vervoerd naar een hotel dichtbij het vliegveld Linate bij Milaan*. De deelnemers vlogen hierheen en werden per touringcar naar het hotel gebracht waar de auto’s al klaar stonden. Toen begon op de volgende morgen de tocht langs de meren: het eerste te bezoeken meer was het Comomeer. We verbleven twee dagen in de buurt van het Comomeer en maakten ritten in de omgeving door de omringende bergen en langs kleine onbekendere meren.

Het volgende hotel lag in de stad Brescia: het is een oud klooster dat verbouwd is tot comfortabel hotel met de auto’s op de binnenplaats geparkeerd. Ideaal! Hier waren we drie nachten. We reden rond het Iseomeer en maakten een tocht naar het in het midden gelegen eiland. Dichtbij het Iseomeer ligt het wijngebied Franciacorta. Hier groeien de druiven voor de heerlijk frisse Spumante. Er is zelfs een toeristische route langs de wijnhuizen. Mogelijkheden voor de deelnemers om hun hart op te halen.

Het was ook de week van de Mille Miglia en omdat we daar toch in de buurt zijn, hebben we in Brescia naar de finish gekeken.

Via prachtige weggetjes door de bergen, langs het Idromeer en langs het Gardameer bereikten we het volgende doel nabij het Gardameer. Hier vandaan maakten we een prachtige dagtocht  door de Dolomieten. Na de laatste overnachting in het romantische Verona en na afsluiting van deze heerlijke reis, vlogen we terug vanaf het vliegveld Verona. De auto’s gaan weer met de vrachtwagen richting Nederland.

Via deze link kunt u zien hoe de reis  van dag tot dag verlopen is.