Giro di Sardegna 2019

Nazomeren van 21 tot en met 30 september 2019

Het weer is in de maand september uitstekend voor een tocht in een (open) oldtimer. Deze oldtimerreis biedt de mogelijkheid om het eiland te leren kennen en te genieten van het mooie landschap, de kleine dorpjes, de zeewind de fraaie stranden en de heerlijke hotels. Tijdens deze reis lag de nadruk op rijden, bekijken en genieten.

De reis begon vanaf het vliegveld van Olbia. We reden dwars over het eiland naar het westen naar de stad Alghero. Daar bleven we 3 nachten en maakten ritten en uitstapjes in de omgeving. We verbleven in een luxe hotel met zwembad aan zee, dus het was geen straf om even een paar uur (of wat langer) te relaxen en daar te genieten.

Daarna reden we langs de formidabele westkust naar het zuiden om na Bosa landinwaarts te gaan en het beschermde natuurgebied de Gennargentu te bereiken. Vanuit ons hotel maakten we ritten in de omgeving. Wie kent niet de RTL4 serie over het plaatsje Ollolai? We kwamen er langs op deze tour, maar er zijn nog tal van dergelijke plaatsen op Sardinië waar de tijd heeft stilgestaan en de herders met hun kuddes rondlopen.

De volgende stop is aan de kust in het zuiden. Ook daar hebben we een luxe hotel geboekt. We maken een rit richting noorden en zijn in de gelegenheid om indrukwekkende grotten te bezoeken, de hoofdstad Cagliari te bezoeken of een excursie te maken naar een archeologisch dorp dichtbij het hotel.

Het op één na laatste hotel ligt in het zuid-oosten, weer aan de kust, weer met zwembad. Van daaruit ging de dagrit richting westen over prachtige hoogvlaktes. En toen volgde de laatste rit op het programma. De panoramische weg SS125 van Tortoli naar Olbia.  Adembenemende vergezichten, prachtige dorpjes en fraaie wegen.

De laatste nacht brachten we door in een 4-sterren hotel in Olbia, dichtbij het vliegveld, maar niet nadat we op de laatste avond van een gezellig afsluitend diner hebben genoten. Op de dag van vertrek was er gelegenheid om nog een paar uurtjes naar de stad Olbia te gaan.

De reis werd begeleid door Sardinië-kenners die goed Italiaans spreken en een technisch team voor eventuele problemen aan de oldtimer.  Maar voorafgaand aan de reis zijn alle auto’s globaal gekeurd, waardoor grote problemen niet te verwachten zijn.    Via deze link kunt u zien hoe de reis  van dag tot dag verliep.