Giro di Sardegna 2019

Nazomeren van 21 tot en met 30 september 2019

Het weer is in de maand september uitstekend voor een tocht in een (open) oldtimer. Deze oldtimerreis biedt de mogelijkheid om het eiland te leren kennen en te genieten van het mooie landschap, de kleine dorpjes, de zeewind de fraaie stranden en de heerlijke hotels. Tijdens deze reis ligt de nadruk op rijden, bekijken en genieten.

De reis begint vanaf het vliegveld van Olbia. We rijden dwars over het eiland naar het westen naar de stad Alghero. Daar blijven we 3 nachten en maken ritten en uitstapjes in de omgeving. We verblijven in een luxe hotel met zwembad aan zee, dus het is geen straf om even een paar uur (of wat langer) te relaxen en daar te genieten.

Dan rijden we langs de formidabele westkust naar het zuiden om na Bosa landinwaarts te gaan en het beschermde natuurgebied de Gennargentu te bereiken. Vanuit ons hotel maken we ritten in de omgeving. Wie kent niet de RTL4 serie over het plaatsje Ollolai? We komen er langs op deze tour, maar er zijn nog tal van dergelijke plaatsen op Sardinië waar de tijd heeft stilgestaan en de herders met hun kuddes rondlopen.

De volgende stop is aan de kust in het zuiden. Ook daar hebben we een luxe hotel geboekt. We maken een rit richting noorden en zijn in de gelegenheid om indrukwekkende grotten te bezoeken, de hoofdstad Cagliari te bezoeken of een excursie te maken naar een archeologisch dorp dichtbij het hotel.

Het op één na laatste hotel ligt in het zuid-oosten, weer aan de kust, weer met zwembad. Van daaruit gaat de dagrit richting westen over prachtige hoogvlaktes. En dan staat de laatste rit op het programma. De panoramische weg SS125 van Tortoli naar Olbia. Adembenemende vergezichten, prachtige dorpjes en fraaie wegen.

De laatste nacht brengen we door in een 4-sterren hotel in Olbia, dichtbij het vliegveld, maar niet nadat we op de laatste avond van een gezellig afsluitend diner hebben genoten. Op de dag van vertrek is er gelegenheid om nog een paar uurtjes naar de stad Olbia te gaan.

De prijs voor deze reis is € 5.400,– per equipe. Het is mogelijk om een upgrade te boeken voor kamers die één klasse hoger liggen dan de standaardkamer. De prijs hiervoor is € 350,00 per equipe. In dit bedrag is begrepen het vervoer van de auto’s naar Olbia, Sardinië, de vliegtickets, het verblijf in luxe hotels op basis van half pension, uitgezette routes, tips voor bezienswaardigheden, een compleet en fraai routeboek en rally schildjes. De reis wordt begeleid door Sardinië-kenners die goed Italiaans spreken en een technisch team voor eventuele problemen aan de oldtimer. Ook is een globale keuring van de auto voorafgaand aan de reis, inbegrepen. Via deze link kunt u zien hoe de reis verloopt van dag tot dag.

Bent u door dit verhaal al overtuigd en wilt u zich inschrijven: klik dan op deze link en het aanmeldingsformulier verschijnt op het scherm. Print het uit, vul het in, scan het en mail het aan ons, of stuur het per post. Als u zich heeft aangemeld, dan ontvangt u zonder meer een uitnodiging voor de informatie bijeenkomst.

U kunt ook een optie nemen, zodat u een plaats reserveert en er nog even over kunt nadenken. klik hier