Reizen vorig jaar

Van  21 september t/m dinsdag 30 september 2019 organiseerden wij een tien-daagse trip door Midden en Zuid-Sardinië,  waarbij centraal stond: genieten van de fantastische natuur, de mooie uitzichten, het heerlijke eten, de gastvrijheid en natuurlijk het sturen over kwalitatief goede wegen. Omdat Sardinië bijna net zo groot is als Nederland maar slechts 1,6 miljoen inwoners heeft, waarvan nog de meerderheid in de grote steden woont is relaxed kunnen rijden, gegarandeerd.

Wij hebben voor deze periode gekozen vanwege het weer. Het is dan niet te warm, wel zonnig en weinig kans op regen. Het zeewater is na de warme zomer altijd nog heerlijk.

Onze kennis van Sardinië hebben wij opgedaan in de afgelopen tien jaar tijdens ons frequente verblijf aldaar. Wij beheersen de Italiaanse taal wat onontbeerlijk is om een goede rit te kunnen uitzetten en een reisgezelschap te begeleiden.

Onze ervaring heeft geleerd dat onze gasten er de voorkeur aan geven om minimaal twee nachten in hetzelfde hotel te verblijven. Ook wordt het erg op prijs gesteld dat er bij de hotels gelegenheid is voor zwemmen en relaxen. We hebben voor deze rit hoogwaardige en luxueuze hotels kunnen reserveren, waar iedereen het goed naar de zin zal hebben. Niet op de laatste plaats komt natuurlijk de kwaliteit van de hotel-restaurants, die naar onze mening uitstekend zijn.

Gezien de afstand Nederland-Sardinië en het feit dat we maximaal wilden genieten van de beschikbare tijd, hebben we ervoor gekozen om de auto’s per autotransport naar Sardinië te laten brengen. Alle deelnemers vlogen vanaf Amsterdam naar Olbia, waar de auto’s gereed stonden voor de aanvang van de reis.

De verbindingsroutes tussen de hotels bedroegen ongeveer 200 kilometer. Globaal was de route als volgt: van Olbia naar Alghero, vervolgens langs de kust naar het zuiden via het ruige natuurgebied Gennargentu om op het eiland Sant’Antioco aan te komen. Vandaar gingen we via Pula en Tortoli richting noorden om in Olbia weer te eindigen en de auto in te leveren bij onze transporteur. In totaal was de hele reis 900 à 1000 kilometer, de afgelegde kilometers op de verblijfsdagen niet meegerekend.

Op de verblijfsdagen in de hotels waren er (vrijblijvend) mooie routes in de omgeving te rijden, bezienswaardigheden te bezoeken of een dagje te luieren.

Wat boden wij op deze Giro di Sardegna?

  • zes verschillende prachtige hotels op toplocaties
  • uitgebreid routeboek
  • 11 x diner inclusief water/wijn
  • transport van uw auto van midden-Nederland naar Olbia-Sardinië v.v.
  • vliegticket Amsterdam-Olbia v.v.
  • dagritten vanuit de verblijfshotels
  • maximaal 18 deelnemende equipes
  • deskundige begeleiding
  • technisch begeleiding tijdens de ritten op Sardinië.

Bent u geïnteresseerd in een van onze reizen, stuur dan een mail naar ccte@ziggo.nl