Het is bijna zover: wij zijn er klaar voor!

Een fantastische ervaring: na al die tijd weer je koffie inpakken en op pad gaan met je klassieker. Wat hebben we dat gemist! Hier volgt een verslagje van onze verkennende reis van 3 tot 8 juni.

De rit door Duitsland verliep zonder problemen en ook het passeren van de grens bij Salzburg gaf geen oponthoud. Allereerst bezochten we het hotel Gersbergalm, dat net buiten Salzburg ligt, op een groot eigen terrein dat uitziet over het dal. Een traditioneel Oostenrijks gebouw met dito inrichting. Wel van alle comfort voorzien natuurlijk. Een zwembad in de tuin, een spa en een sauna staan tot de beschikking van alle gasten. 

Via een mooie route bereikten we Niederthai (Gem. Umhausen) waar hotel Falknerhof is. Dit is een typisch wintersporthotel in Oostenrijkse stijl. Maar ook hier een (indoor) zwembad, sauna en relaxruimte. Gezellige Stuben om te genieten van een drankje of maaltijd. En niet te vergeten: in de namiddag ‘Jausen’. Een gratis buffet met kleine warme en koude hapjes voor de lekkere trek. Net voordat je bij dit hotel aankomt is er een indrukwekkende waterval te bezoeken.

In Merano in Zuid-Tirol (Noord-Italië) wordt Duits gesproken. Het hotel ligt aan de rivier die dwars door de stad loopt. Pal ernaast ligt het Thermen complex, dat voor de gasten van het hotel vrij toegankelijk is. Dit is een modern hotel met een parkeergarage, een gym, sauna, zwembad en een heerlijk restaurant. Een zalige plek om te zijn. Dagje niet rijden? Dat kan, bezoek de stad of geniet van alles wat dit hotel te bieden heeft! Bijvoorbeeld van het zwembad op het dak van het gebouw met uitzicht over de wijde omgeving. Maar ook voor deze dag zijn twee mooie ritten uitgezet, een naar de Stelvio pas en een naar Lago Santa Giustina.

Over de Passo Pordoi, de Grosse Dolomietenstrasse ging de reis verder naar hotel Leitlhof. Dit hotel noemt zich Naturhotel. We hebben dit gekozen omdat het wat van de doorgaande weg afligt en een veilige parkeergarage heeft. Ook hier Genieten met een hoofdletter. Eind juni blijven we hier ook twee nachten. Een dag kun je vullen met een mooie rit in de omgeving. Of: met alles wat dit hotel heeft te bieden. Een wandeling met een gids in de omgeving? Een fietstocht met een gratis mee te nemen fiets? Of een bezoek aan het lokale museum: voor elk wat wils.

Verder gaat het over de Pustertaler Höhenstrasse en de Grossglockner Alpenstrasse naar Zell am See. We blijven twee nachten in het Grandhotel. Een hotel met een vleugje nostalgie. Maar ook met alle comfort en direct aan het meer gelegen. Weer een uitgezette rit op de ‘rustdag’ of een echte rustdag inlassen en Zell am See bezoeken?

Op de laatste dag over de Salzburger Dolomitenstrasse terug richting Salzburg. Maar nog wel even langs de meren van Salzkammergut, want daar willen we toch ook langsrijden!

We nemen aan het eind van de middag afscheid bij hotel Gersbergalm in Salzburg waar de young- en oldtimers weer op de vrachtwagen worden geladen voor transport naar Nederland. Wie dat wil kan deze heerlijke vakantie nog verlengen door te overnachten in dit hotel. 

Ook zo’n zin in deze reis? Schrijf je snel in, want wel zijn nog enkele plaatsen vrij!