La dolce Sardegna

Van 14 t/m 23 juni 2019 ‘La dolce Sardegna’.

We verblijven in vier luxe hotels, die alle een zwembad hebben, wellness en mogelijkheden voor fitness. La dolce Sardegna refereert aan de schoonheid van de Costa Smeralda. Steekwoorden voor deze reis zijn: genieten van heerlijk eten, het zalige klimaat, de zee en tochten maken door het prachtige landschap.

De reis begint in Amsterdam waar we met het vliegtuig vertrekken naar Olbia. De auto’s zijn dan al per vrachtwagen onderweg naar dezelfde bestemming. Eenmaal aangekomen in Olbia, nemen we de oldtimers in ontvangst en begint meteen onze reis. We rijden naar het noorden langs de fabelachtige kust naar de Costa Smeralda. Onze bestemming is een fraai hotel in het midden van het eiland, van waaruit we ritten gaan maken door het binnenland en schilderachtige plaatsjes aan de noordkust te bezoeken. Een oversteek naar de eilandenarchipel La Maddalena of zelfs een bezoek aan Bonifacio op Corsica, behoort tot de mogelijkheden.

De volgende stop is een prachtig hotel aan de noord-west kust. Ook hier een mooi strand, zwembad en een goed restaurant. Alghero ligt dichtbij en een bezoek aan deze stad met Spaanse wortels is bijna een must. Er zijn nog tal van bezienswaardigheden in de buurt, zoals wijnhuizen en archeologische vindplaatsen. Een tocht over zee naar de grotten van Neptunus is een aanrader.

Dan volgt een compleet andere bestemming. We rijden naar de randen van het Supramonte gebergte en zijn in de gelegenheid om dit natuurgebied te bezoeken. Wie daarvoor voelt kan een mooie wandeling maken naar het raadselachtige archeologische dorp Tiscali. Het hotel waar we twee nachten verblijven is er een uit duizend-en-een-nachten. Romantische hoekjes, prachtige kamers, wellness,  diverse terrassen en zitjes, een goed restaurant, culinaire bijzonderheden en natuurlijk een heerlijk zwembad. Het mag natuurlijk wel, maar we hoeven daar niet de hele dag te blijven: ook van daaruit is een dagrit uitgezet in de omgeving.

Op de laatste reisdag verplaatsen we ons naar Olbia, waar we in een vier-sterren-hotel onze laatste nacht gaan doorbrengen. Maar voorafgaand daaraan hebben we een heerlijk einddiner.

In de reissom is inbegrepen het vervoer van de auto’s naar Sardinië, de vliegtickets en verblijf op basis van halfpension. Verder op kaart uitgezette routes die in een routeboek zijn opgenomen, rally stickers. De prijs is exclusief de meerkosten voor een extra lange auto.

De reis wordt begeleid door ervaren Sardinië-kenners die de Italiaanse taal spreken. Ook is er technische begeleiding voor het oplossen van eventuele problemen aan de oldtimers.

Via deze link kunt u zien hoe de reis verloopt van dag tot dag.

Bent u meteen al enthousiast en wilt u zich inschrijven? Dat kan door het aanklikken van de volgende link: inschrijfformulier La dolce Sardegna

Wilt u een optie nemen om er nog even over te kunnen nadenken voor u zich aanmeldt? Klik hier

Trekt dit verhaal u aan? Schrijf ons een mail en wij nodigen u uit voor een informatie bijeenkomst, centraal gelegen in Nederland. ccte@ziggo.nl