Normandië/Bretagne

24 t/m 29 april

Ruige kusten, indrukwekkende historie

Omaha beach, de tapisserie van Bayeux, Le Mont Saint Michel

Ruige kusten van Normandië en Bretagne, Bayeux, Saint Malo, Bretons handwerk, zeevruchten bij het diner, maar vooral heerlijk toeren langs mooie weggetjes door fraaie landschappen: dat is de reis naar Normandië/Bretagne. Dus: ga met ons mee!!

De prijs voor deze reis bedraagt € 3.350,-- per persoon. 

In de prijs is begrepen

 1. het verblijf in luxe 4-sterrenhotels op basis van halfpension met water en wijn bij het diner
 2. een uitgebreid routeboek met ingetekende kaarten, toeristische tips en alle benodigde details
 3. routes beschikbaar in GPX voor Tom Tom en Garmin
 4. zelfklevende (geen schade makende) stickers voor op de auto
 5. technische begeleiding (monteur)
 6. reisleiding (Frans sprekend)

De geboekte 4-sterren hotels zijn altijd comfortabel en zodanig gekozen dat de auto's veilig kunnen parkeren. Het diner is in het hotel.  Als het qua reisplanning mogelijk is, dan blijven we 2 nachten in hetzelfde hotel. Na de eerste overnachting hebben we een dag in de omgeving. We maken hiervoor een interessante route.  Wil je die dag niet rijden, maar een stad bezoeken of een dagje luieren? Doen!! Wij geven je voor die dag toeristische tips over de omgeving.

We hebben op deze reis geen lunches gepland, dus je kunt iedere dag vrij indelen, of je nu verplaatsen moet naar het volgende hotel of een dag in de omgeving van het hotel bent.

De kosten voor het transport van de auto naar Nederland en de kosten van de vliegtickets zijn niet in de prijs inbegrepen. Het transport van Nice naar Nederland kost € 750,--.  Deze prijs is gebaseerd op volle vrachtwagen. Reservering gaat op volgorde van inschrijving. Wij kunnen indien gewenst het transport en de vliegtickets voor u boeken.

Wil je zelf naar Nederland rijden, dan kan dat dus ook! Wil je nog een dag in Nice blijven? Verleng je vakantie!

Bij Chateau d’Urspelt in Luxemburg begint op 26 mei de reis door Frankrijk. Chateau d’Urspelt is een heerlijk hotel: vorig jaar zijn we hier ook geweest op de reis naar het Zwarte Woud en Luxemburg. Door het fraaie landschap gaat de route naar de grens met Frankrijk. We volgen de secundaire wegen om niet op de RN of de tolwegen te komen. De grens passeren we via de D110. Vóór Stenay ligt het plaatsje Montmédy, waar een bezienswaardige citadel is, die je kunt bezoeken door een heuse ophaalbrug en een tunnel door te gaan. Er is een sfeervol plein met o.a. een terras voor een kop koffie of een koel drankje. We rijden door de Champagne streek: een mooie gelegenheid om een champagnehuis te bezoeken. Door de wijngaarden gaan we naar de stad Reims om de kathedraal te bezoeken en een wandeling te maken. Dan verder naar het plaatsje Mutigny, dat hoog ligt en uitzicht biedt over de omgeving. Hotel Loisium is een vrij modern, maar luxe en stijlvol hotel dat rust uitstraalt. Er is een mooie spa en een zwembad. Hier gaan we hier 2 x dineren en overnachten. 

De reis vervolgt over rustige wegen door de mooie Bourgogne. We rijden langs Troyes. De volgende stop voor overnachting is in de Bourgogne bij het Golf Hotel Chailly. Dit is een historisch kasteel, waarin zich een aantal kamers bevinden en o.a. ook de sfeervolle eetzaal en de heel bijzondere kapel. Er is achter dit hotel ook een mooi zwembad. De mooie kamers zijn ook deels ondergebracht in de bijgebouwen. Ook hier 2 x overnachten, met een dagtocht op de 2e dag. Dit hotel ligt naast een 18-holes golfbaan en er is ook een tennisbaan. Je kunt er fietsen huren. Allemaal mogelijkheden om de volgende dag door te brengen, maar er is ook een rit in de omgeving uitgezet. Misschien een gelegenheid om een wijngoed te bezoeken en een proeverij te doen?

Met een ruime bocht rijden we om Dijon heen naar Beaune - de wijn hoofdstad -en over secundaire wegen verder richting Challon sur Saone en Bourg en Bresse. De volgende stop is in de stad Annecy. We logeren daar in een heel mooi hotel aan het meer. We rijden steeds om de grote steden heen en gaan door de Gorges de la Bourne (prachtig, heel goede weg) naar de omgeving van Privas. Daar hebben we een bijzonder hotel gevonden: Le Couvent de Vagnas. In een voormalig compleet gerestaureerd klooster is nu een 4* hotel met zwembad. Prachtig! De dagtocht is langs de rivier de Ardèche. 

We vervolgen onze tocht naar het zuiden via Orange en komen aan in Forcalquier. Dit is een bijzonder stadje dat tegen een berghelling aan is geplakt en een toeristische trekpleister is. Hier logeren we in een wat hoger gelegen hotel net voor de stad, waar het ook weer goed toeven is. Zwembad, spa en alle comfort die je maar wenst. 2 Nachten hier en daarna door de Gorges du Verdon naar Nice. Hier eindigt de reis met een laatste diner en overnachting en worden (voor degene die dat willen) de auto’s geladen dichtbij het vliegveld. Je kunt ook zelf terugrijden naar Nederland.

Klik hier voor de foto- en filmimpressie

 • Het aantal deelnemende equipes is maximaal 18
 • Verblijf in comfortabele 4-sterren hotels, zoveel mogelijk in authentieke landhuis-hotels
 • Op de dagen dat niet verplaatst wordt van hotel naar hotel: aantrekkelijke tourtocht in de omgeving
 • Veilige parkeerplaats bij ieder hotel
 • Ontbijt en diner inbegrepen evenals wijn en water bij het diner (behalve diner in Annecy)
 • Reisleiders Leo en Lies Dorjee (Frans sprekend)
 • Begeleiding door technische dienst
 • Uitgebreid routeboek met ingetekende routes en toeristische tips
 • Routes beschikbaar in GPX bestand voor Tom Tom en Garmin
 • Aparte, duidelijke wegenkaarten van het te rijden traject

  Als u geïnformeerd wilt worden over de reis/reizen van 2024 dan kunt u onderstaande gegevens invullen. Wij houden u dan op de hoogte van de stand van zaken. In het najaar van 2023 zal er meer bekend worden.

  Ik ben geïnteresseerd in de volgende reis/reizen:

  Frankrijk 26 mei t/m 6 juniSardinië 19 t/m 30 septemberNederland kastelentocht van 9 t/m 12 mei

   

  De reis is gepland van 26 mei t/m 6 juni 2024. 

  Klik hier voor het inschrijfformulier. U kunt het downloaden, printen en invullen. Daarna scannen en mailen of per post terugsturen