Overzicht van dag tot dag

Toscana/Abruzzo

Deze trip is een rondreis door Toscana, Umbrië, Marche en de Abruzzen en is bijzonder om twee redenen:

1. De routes gaan over wegen die niet tot de grote toeristische routes worden gerekend en

2. Er zijn veel bijzondere maar (voor Nederlandse toeristen) vrij onbekende plaatsjes die je gezien moet hebben. Dus: niet alleen maar rijden, rijden, maar ook heel veel kijken en genieten! En vergeet niet om foto’s te maken!

Dag 1: 26-08. Vlucht van Amsterdam naar Pisa, rit van Pisa naar Fontebussi, 130 km

Hotel Fontebussi
Onderweg

We nemen de ochtendvlucht naar Pisa en kunnen dan nog wel 130 kilometers rijden. Eerst een stuk om lekker op te schieten en vervolgens gaan we over mooie weggetjes naar het eerste hotel in Fontebussi. Dit hotel is in feite een dorp: een aantal van de kamers zijn in losstaande huizen. Een bijzondere mooie plek om twee nachten te blijven:

Dag 2: 27-08. Dagroute in de omgeving van Fontebussi. 135 km. Gezamenlijke lunch.

Lunch Agricultura, als mogelijk in de tuin
rondleiding in de wijnmakerij

De rit van vandaag gaat door een weinig bekende Toscaanse landstreek. Deze reis is bedoeld om de geijkte toeristische plekken te vermijden en juist het minder bekende landschap te ontdekken.

Weinig, maar wel heel mooie kilometers vandaag omdat we de nodige uren gaan besteden aan iets anders, want we lunchen op een Agricultura op een wat afgelegen plek. Ook is daar een rondleiding/proeverij op de eigen wijnmakerij. Dat neemt dus de nodige tijd!

Dag 3: 28-08. Van Fontebussi naar Citta di Castello. 155 km

Ook vandaag gebruiken we de kleinere wegen om te verplaatsen van A naar B. Op onze route ligt het illustere plaatsje Lucignano, waar het goed toeven is als het gaat om koffie, lunch of om even de benen te strekken.

Door Chianacce gaat de trip weer verder richting Passignano, gelegen aan het meer van Trassimeno. De rest van de route is even mooi als het begin.

Dag 4: 29-08. Dagroute in de omgeving van Citta di Castello

Cortona
Zicht op Cortona

Vandaag niet al teveel kilometers, want er is zoveel moois te zien onderweg, dat het de moeite van het stoppen heel erg waard maakt! In de dorpjes Cortona en Anghiari moet je de auto parkeren en even een rondje lopen!

Dag 5: 30-08. Van Citta del Castello naar Norcia. Ca. 190 km.

Gubbio

Via Gubbio en Spoleto gaat de reis vandaag naar Norcia. Ook vandaag weer bezienswaardigheden zoals de Duomo en de Palazzo Ducale in Gubbio. En ook vandaag weer een mooie rit! Uiteindelijk komen we aan in het hotel in de buurt van Norcia, waar het ook goed toeven is.

Dag 6: 31-08. Dagroute vanuit Norcia. Ca. 170 km.

Monti Sibillini agriculture
Monti Sibillini nationaal park

De dagroute gaat vandaag over de hoogvlakte Parco Nazionale dei Monti Sibbelini. Vergezichten die je de adem benemen!

Dag 7: 01-09. Van Norcia naar Ocre bij l’Aquila. 170 km.

Monteleone di Spoleto
Monastero di Santo Spirito Ocre
Fossa, aardbevingsdorp

Vandaag gaan we van Umbrië naar Abruzzo. We rijden het gebied in dat zwaar heeft geleden aan meerdere aardbevingen. Het dorp Fossa is daarvan een goed voorbeeld. Later kunnen we ook nog in l’Aquila gaan kijken. En Norcia, waar we vandaan komen heeft grote schade geleden, onder andere aan de kathedraal.

Dag 8: 02-09. Dagroute vanuit l’Aquila. 165 km.

Cottonello,stad van de processie
Monastero di Santo Spirito Ocre
Cottonello

De dagroute gaat vandaag naar steden in de omgeving die het bezoeken meer dan waard zijn. Maar: we rijden er over illustere wegen heen, dus ook de route heeft een grote mate van schoonheid.

Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we genieten van een prachtige dag.

Dag 9: 03-09. Dagroute in de omgeving van ‘Aquila. Rit over de Gran Sasso

Gran Sasso, Santo Stefano
Gran Sasso
Gran Sasso

Vandaag een route die het ultieme genieten belooft en die als kers op de taart mag worden gezien.De grote vlakte die de Gran Sasso heet, is adembenemend mooi. Maar het is wel te hopen dat het weer een beetje meewerkt, want dat is eigenlijk wel een voorwaarde om prachtige foto’s te kunnen maken.

Het dorp Santo Stefano di Sessiano is een bezoek meer dan waard! Dit dorp is volledig in oude pracht gerestaureerd en ligt op redelijke hoogte. Het is nog maar beperkt bewoond. Een aanrader!

Dag 10: 04-09 Ocre naar Rome. 160 km. Aansluitend vlucht naar Amsterdam

Monastero Fortezza di Santo Spirito

Vroeg uit de veren, want we rijden vandaag naar het vliegveld in Rome waar de auto’s worden opgeladen en waar wij zelf in het vliegtuig stappen naar Amsterdam.

Bovengenoemde details van de reis kunnen mogelijk nog wijzigen, afhankelijk van beschikbaarheid en vervoersmogelijkheden!