Reis door Frankrijk 26-05 t/m 6-06-2024

12 Dagen toeren door ‘La douce France’

Van noord naar zuid door Frankrijk

We starten deze reis in het mooie Clervaux in Luxemburg. Daar ontmoeten we elkaar en overnachten we. We vinden onze weg dwars door Luxemburg en rijden dan Frankrijk in. Van noord naar zuid via de Champagne streek en enkele nationale parken gaan de routes naar Annecy. En vandaar door de Ardèche en de Gorges dus Verdon naar Nice. Je ervaart zoveel moois en heerlijke weggetjes, bijzondere hotels op dito locaties! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

 • 12-daagse reis die begint in Luxemburg
 • Frans sprekende reisleiding en meereizende monteur
 • Kleine groep, bijzondere hotels
 • Prachtige routes
 • De prijs van deze reis zal in het najaar van 2023 bekend worden
 • Ook zullen dan de routes en de hotels bekend zijn

De prijs voor deze reis wordt in het najaar van 2023 bekendgemaakt. 

In de prijs is begrepen

 1. het verblijf in 4-sterrenhotels op basis van halfpension met water en wijn bij het diner
 2. een uitgebreid routeboek met ingetekende kaarten, toeristische tips en alle benodigde details
 3. routes beschikbaar in GPX voor Tom Tom en Garmin
 4. zelfklevende (geen schade makende) stickers voor op de auto
 5. technische begeleiding (monteur)
 6. reisleiding (Frans sprekend)

Deze reis van noord naar zuid door Frankrijk begint in Luxemburg in de buurt van het mooie Clervaux. In een geweldig hotel ontmoeten we elkaar. Om in Clervaux te komen wordt door ons mooie een route gemaakt vanuit Maastricht. 

We rijden door de Champagne streek en door het Parc National de Forêts. Daarna gaan we richting Besançon en daarna naar Annecy. De omgeving van dit meer is zo aantrekkelijk dat we er mogelijk enkele dagen blijven om de omgeving te verkennen. Na dit intermezzo gaan we weer verder, we rijden door de Ardèche en door de Gorges du Verdon. De reis eindigt in Nice, waar de auto's op de vrachtwagen gaan en de deelnemers met het vliegtuig naar huis vertrekken. De kosten voor het transport van de auto naar Nederland en de kosten van de vliegtickets zijn niet in de prijs inbegrepen. Wil je zelf naar Nederland rijden, dan kan dat dus ook! Wil je nog een dag in Nice blijven? Verleng je vakantie!

De geboekte 4-sterren hotels zijn altijd comfortabel en zodanig gekozen dat de auto's veilig kunnen parkeren. Het diner is in het hotel.  Als het qua reisplanning mogelijk is, dan blijven we 2 nachten in hetzelfde hotel. Na de eerste overnachting hebben we een dag in de omgeving. We maken hiervoor een interessante route.  Wil je die dag niet rijden, maar een stad bezoeken of een dagje luieren? Doen!! Wij geven je voor die dag toeristische tips over de omgeving.

We hebben op deze reis geen lunches gepland, dus je kunt iedere dag vrij indelen, of je nu verplaatsen moet naar het volgende hotel of een dag in de omgeving van het hotel bent. 

Er reist altijd een monteur met ons mee, dus pech onderweg wordt direct verholpen. De reisleiders Leo en Lies Dorjee spreken Frans en doen er alles aan om uw reis zo prettig mogelijk te laten verlopen.

 

De reis begint in Clervaux Luxemburg. Maar vanuit Maastricht is de route door ons voor u uitgezet naar Clervaux. De overige routes worden per dag beschreven in het routeboek. Daarnaast ontvangt u landkaarten van de regio waardoor we rijden. Zo heeft u overzicht. Maar u kunt de routes ook op Garmin of Tom-Tom inladen. We leveren u de GPX bestanden daarvoor.

 • Het aantal deelnemende equipes is maximaal 18
 • Verblijf in comfortabele 4-sterren hotels, zoveel mogelijk in authentieke landhuis-hotels
 • Op de dagen dat niet verplaatst wordt van hotel naar hotel: aantrekkelijke tourtocht in de omgeving
 • Veilige parkeerplaats bij ieder hotel
 • Ontbijt en diner inbegrepen evenals wijn en water bij het diner
 • Reisleiders Leo en Lies Dorjee (Frans sprekend)
 • Begeleiding door technische dienst
 • Uitgebreid routeboek met ingetekende routes en toeristische tips
 • Routes beschikbaar in GPX bestand voor Tom Tom en Garmin
 • Aparte, duidelijke wegenkaarten van het te rijden traject

  Als u geïnformeerd wilt worden over de reis/reizen van 2024 dan kunt u onderstaande gegevens invullen. Wij houden u dan op de hoogte van de stand van zaken. In het najaar van 2023 zal er meer bekend worden.

  Ik ben geïnteresseerd in de volgende reis/reizen:

  Frankrijk in meiSardinie in augustus/septemberNederland kastelentocht dag en maand nader te bepalen

   

  De reis is gepland van 26 mei t/m 6 juni.