Toscana/Abruzzo 26-8 – 4-9

Vergezichten, hoogvlaktes, oude stadjes en mooie routes

Het hart van Italië

Deze 10 daagse reis door het midden van Italië gaat niet langs de grote toeristische steden, maar leidt de reiziger door prachtige minder bekende streken, glooiende heuvels, langs cipressen en wijngaarden. Maar ook door oude stadjes en over een grote hoogvlakte. We prikkelen onze zintuigen verder met heerlijke maaltijden, hapjes en wijnen. En natuurlijk logeren we in bijzondere hotels die typisch zijn voor de streek.

 • Data: 26 augustus t/m 4 september
 • kleine groep, bijzondere hotels
 • Prijs: 2.800,– p.p. bij verblijf op een twee persoons kamer. Prijs voor 1 persoon op aanvraag,

Tarieven en details

Deze reis door het midden van Italië begint in Pisa. Je kunt er zelf heenrijden, maar de auto kan ook op de vrachtwagen naar Pisa worden vervoerd. Je vliegt dan van Amsterdam naar Pisa (vlucht niet inbegrepen, want je kunt er ook voor kiezen om zelf naar Pisa te rijden).

We vermijden op deze trip de grote toeristische trekpleisters en richten ons op mooie kleine, minder bekende maar o zo mooie plaatsen, zoals onder andere Volterra, Norcia en Orvieto. Maar ook lieve kleine plaatsjes liggen op onze route. In ieder geval zijn ze allemaal schilderachtig!

We rijden door de streken Toscana/Abruzzo. Een van de hoogtepunten is de rit over de Gran Sasso, de hoogvlakte die vlakbij l'Aquila ligt. De reis eindigt op het vliegveld Rome, waar de auto's weer opgehaald worden.

Naast het toeren door het prachtige landschap vergeten we ook niet om van de geweldige wijnen te proeven en van de lokale pasta's en zoetigheden. Landschappelijk kom je ook zeker aan je trekken. Er zijn prachtige watervallen en thermische baden te bewonderen en dorpen en steden waar de tijd heeft stilgestaan. Je zult je nooit vervelen op deze heerlijke reis!

Overnachten doen we in bijzondere hotels die typisch zijn voor de streek waar we doorheen reizen. Alle hotels hebben 4 sterren en zijn voorzien van alle comfort.

Onze reizen onderscheiden zich door kleine groepsgroottes, de keuze voor bijzondere hotels en de zorg die aan de reis en je persoonlijke wensen wordt besteed. Uw reis is in goede handen want wij zijn aangesloten bij GGTO.

Zie voor de routes onderstaand overzicht van dag tot dag.

De prijs voor deze reis is € 2.800,-- per persoon op basis van verblijf van twee personen op één kamer. 

Het is mogelijk om een upgrade te boeken voor een kamer 1 klasse hoger dan de standaardkamer. Prijs hiervoor op aanvraag.

Prijs voor een eenpersoons kamer op aanvraag. Stuur hiervoor een mail aan info@ccte.nl

In de prijs is begrepen:

 1. het verblijf in bijzonder mooie 4-sterren, comfortabele hotels die typisch zijn voor Italië 
 2. alle hotelovernachtingen en diners inclusief wijnarrangement
 3. excursie naar agricultura
 4. een uitgebreid routeboek met ingetekende kaarten, toeristische tips en alle benodigde details
 5. routes ook in GPX
 6. aparte duidelijke wegenkaarten
 7. stickers voor op de auto
 8. technische begeleiding van een monteur
 9. reisleiding (Italiaans sprekend)

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vervoer van de auto op vrachtwagen naar Pisa en ophalen bij Rome. 
 • Vliegicket van Amsterdam naar Pisa en terug vanuit Rome 

Je kunt zelf naar Pisa rijden, maar wij kunnen het vervoer per vrachtwagen ook voor je reserveren tegen kostprijs. Dat geldt ook voor de vliegtickets. 

 

 

Door hier te klikken krijg je het inschrijfformulier op je scherm. Print het uit, vul het in, scan het formulier en mail het aan ons. Of stuur het per post.

 

Vraag de brochure aan voor deze reis. Vul hiervoor onderstaand formulier in. 

  Vul hieronder uw naam, postcode en adres in en u ontvangt onze brochure van de reizen 2023, waarin uitgebreide informatie over alle drie de reizen.


  Overzicht van dag tot dag

  Toscana/Abruzzo

  Deze trip is een rondreis door Toscana, Umbrië, Marche en de Abruzzen en is bijzonder om twee redenen:

  1. De routes gaan over wegen die niet tot de grote toeristische routes worden gerekend en

  2. Er zijn veel bijzondere maar (voor Nederlandse toeristen) vrij onbekende plaatsjes die je gezien moet hebben. Dus: niet alleen maar rijden, rijden, maar ook heel veel kijken en genieten! En vergeet niet om foto’s te maken!

  Dag 1: 26-08. Vlucht van Amsterdam naar Pisa, rit van Pisa naar Fontebussi, 130 km

  Hotel Fontebussi
  Onderweg

  We nemen de ochtendvlucht* naar Pisa en kunnen dan nog wel 130 kilometers rijden. Eerst een stuk om lekker op te schieten en vervolgens gaan we over mooie weggetjes naar het eerste hotel in Fontebussi. Dit hotel is in feite een dorp: een aantal van de kamers zijn in losstaande huizen. Een bijzondere mooie plek om twee nachten te blijven!

  * de vlucht is niet in de prijs inbegrepen . Je kunt ook met je eigen auto naar Pisa rijden.

  Dag 2: 27-08. Dagroute in de omgeving van Fontebussi. 135 km. Gezamenlijke lunch.

  Lunch Agricultura, als mogelijk in de tuin
  rondleiding in de wijnmakerij

  De rit van vandaag gaat door een weinig bekende Toscaanse landstreek. Deze reis is bedoeld om de geijkte toeristische plekken te vermijden en juist het minder bekende landschap te ontdekken.

  Weinig, maar wel heel mooie kilometers vandaag omdat we de nodige uren gaan besteden aan iets anders, want we lunchen op een Agricultura op een wat afgelegen plek. Ook is daar een rondleiding/proeverij op de eigen wijnmakerij. Dat neemt dus de nodige tijd!

  Dag 3: 28-08. Van Fontebussi naar Canalicchio. 142 km

  Ook vandaag gebruiken we de kleinere wegen om te verplaatsen van A naar B. Op onze route liggen kleine oude dorpjes, waar het goed toeven is als het gaat om koffie, lunch of om even de benen te strekken. We rijden door Arezzo en langs het meer van Trassimeno. In de dorpjes Cortona en Anghiari moet je de auto parkeren en even een rondje lopen!

  Aan het einde van de dag komen we in een heel apart hotel, het is gebouwd op de top van een heuvel en net als bij het eerste hotel zijn de kamers verdeeld over verschillende gebouwen. We dineren in een klassiek restaurant in een van de straatjes van dit dorp.

  Dag 4: 29-08. Dagroute in de omgeving van Canalicchio.

  Monti Sibillini nationaal park, prachtig
  Monit Sibillini, Visso

  De dagtocht vandaag gaat naar Monte Sibbelini. Adembenemend mooi is dit natuurgebied. Aan de randen liggen mooie plaatsen zoals Norcia, Ascoli Piceno en Teramo.

  Dag 5: 30-08. Van Cannolicchio naar l’Aquila.

  Gubbio

  Via Todi, Terni en Rieti, maar met heel veel omweggetjes, komen we vandaag uiteindelijk aan in l’Aquila

  Dag 6: 31-08. Dagroute in de omgeving van ‘Aquila. Rit over de Gran Sasso

  Gran Sasso, Santo Stefano
  Gran Sasso
  Gran Sasso

  Vandaag een route die het ultieme genieten belooft en die als kers op de taart mag worden gezien.De grote vlakte die de Gran Sasso heet, is adembenemend mooi. Maar het is wel te hopen dat het weer een beetje meewerkt, want dat is eigenlijk wel een voorwaarde om prachtige foto’s te kunnen maken.

  Het dorp Santo Stefano di Sessiano is een bezoek meer dan waard! Dit dorp is volledig in oude pracht gerestaureerd en ligt op redelijke hoogte. Het is nog maar beperkt bewoond. Een aanrader!

  Monastero Fortezza di Santo Spirito

  Dag 7 : 01-09. Van l’Aquila naar Orvieto. 279 km.

  Een pittige dag vandaag qua km’s, maar het is zo’n prachtige route dat dit niet hinderlijk is!

  Orvieto

  Dag 8 : 02-09. Dagtocht in de omgeving van Orvieto.

  We rijden vandaag naar de kust naar de plaatsjes Orbetello en Santo Stefano en Porto Ercole. Voor wie tijd en zin heeft: neem de ferry naar Giglio!

  Dag 9 : 03-09. Van Orvieto naar Volterra, 212 km.

  Rustig aan vertrekken we in de richting noord om na ca. 212 kilometers aan te komen in Volterra. Een mooie stad, die een wandeling zeker waard is!. Het hotel ligt aan de rand van de stad en heeft ook een zwembad (voor als het warm is) maar ook een gezellig terras en dito bar. Dus even relaxen!

  Dag 10 : 04-09. Van Volterra naar Pisa. 73 km. Einde van de reis

  Een korte tocht terug naar het vliegveld van Pisa, waar de vrachtwagen klaarstaat om de auto’s te laden. En zelf vliegen we vandaag naar Amsterdam.

  Bovengenoemde details van de reis kunnen mogelijk nog wijzigen ten gevolge van noodzakelijke route-aanpassingen.