Wales/Ierland 15 t/m 29 juni

Geniet 15 dagen van het mooie ruige Ierland en de lieflijkheid van Wales

Een bijzondere 15-daagse reis door Wales en Ierland

Ervaar de lieflijkheid van Wales en laat je overdonderen door de ruigheid en schoonheid van Ierland. Cliffs, stranden, vergezichten, Gaps die het landschap doorklieven, heldere watervallen en groene weiden. Dit is in een notendop de beschrijving van de 14-daagse reis. Zoveel moois en heerlijke weggetjes, bijzondere hotels op dito locaties. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

 • Rondreis van 15 dagen door Wales en Ierland
 • Kleine groep, bijzondere hotels
 • Prachtige routes
 • Prijs: 3.800,- p.p.
 • Bij boeking voor 1-1-2023 korting € 150,–/equipe van 2
 • Reisleiders Leo en Lies Dorjee

Overzicht tarieven en details

Met de Ferry varen we over van Hoek van Holland naar Harwich. We rijden in drie dagen met twee overnachtingen door Wales van de oost- naar de westkust. Daar gaan we op de ferry van Fishguard naar Rosslare in Ierland.

Vanaf Rosslare rijden we door het prachtige landschap van Wexford naar Waterford (bekend van het kristal). Vandaar volgen we grotendeels de kust richting westen. We komen door de stad Cork en maken een uitstap naar Blarney om daar het prachtige Castle te bezoeken.

Dan rijden we via het uiterste zuiden van Ierland naar Killarney. Vanuit ons hotel in Killarney, waar we enkele nachten blijven, maken we een prachtige dagtochten naar de Ring of Kerry en de Gap of Dunloe. Of je kiest voor een rit naar Dingle Peninsula en je rijdt door de Conor Pass: ongekende schoonheid, waar je ook kijkt!

We vervolgen onze tocht in noordelijke richting  en rijden verder over de kustweg naar de Cliffs of Moher. Door de Burren voert de reis ons verder richting Galway. Overnachting in een plaats ten zuiden van Galway.

Van daaruit steken we het land dwars over via secundaire wegen richting Dublin, waar we de ferry terug nemen naar Holyhead in Engeland. Als kers op de taart rijden we dan nog in twee dagen de terugweg door het fraaie Wales. Deze route is een andere dan op de heenweg. In Harwich op de pier genieten we van het afscheidsdiner. De ferry van Harwich naar Hoek van Holland op de nachtboot is het laatste stadium.

De reis naar Ierland begint op 15 juni met de overtocht in de avond vanuit Hoek van Holland. In de vroege ochtend van 29 juni komen we daar ook weer aan. In totaal dus 14 reisdagen.

Overnachten doen we in bijzondere hotels die typisch zijn voor de streek waar we doorheen reizen. Alle hotels hebben 4 sterren en zijn voorzien van alle comfort.

Onze reizen onderscheiden zich door kleine groepsgroottes, de keuze voor bijzondere hotels en de zorg die aan de reis en je persoonlijke wensen wordt besteed. Uw reis is in goede handen want wij zijn aangesloten bij GGTO.

De prijs voor deze reis is  € 3.800,--per persoon op basis van verblijf van twee personen op één kamer. Bij boeking vóór 1 januari 2023 ontvangt u een korting van € 150,-- op de totale reissom die geldt voor een equipe van twee personen.

Het is mogelijk om een upgrade te boeken voor een kamer 1 klasse hoger dan de standaardkamer. Prijs hiervoor op aanvraag.

Prijs voor een eenpersoons kamer op aanvraag. Stuur hiervoor een mail aan info@ccte.nl

In de prijs is begrepen

 1. ferry Hoek van Holland/Harwich, overnachting in privé hut met douche en toilet, inclusief ontbijt
 2. ferry van Engeland naar Ierland: Fishguard --> Rosslare
 3. ferry van Ierland naar Engeland: Dublin --> Holyhead
 4. ferry Harwich/Hoek van Holland, overnachting in privé hut met douche en toilet, inclusief ontbijt
 5. het verblijf in bijzonder mooie, comfortabele hotels die typisch zijn voor het land van bestemming
 6. alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 7. alle diners inclusief wijnarrangement
 8. informatieve bijeenkomst op 18 februari 2023 (voor deelname, klik hier)
 9. een uitgebreid routeboek met ingetekende kaarten, toeristische tips en alle benodigde details
 10. routes ook in GPX
 11. aparte duidelijke wegenkaarten
 12. stickers voor op de auto
 13. technische begeleiding van een monteur
 14. reisleiding (Engels sprekend)

Door hier te klikken krijg je het inschrijfformulier op je scherm. Print het uit, vul het in, scan het formulier en mail het aan ons. Of stuur het per post.

Vraag de brochure aan voor deze reis. Of kom naar onze informatiebijeenkomst op 18 februari 2023. Voor opgave van deelname klik hier.

  Vul hieronder uw naam, postcode en adres in en u ontvangt onze brochure van de reizen 2023, waarin uitgebreide informatie over alle drie de reizen.


  Wales/Ierland overzicht van dag tot dag

  Dag 1: 15 juni Overtocht van Hoek van Holland naar Harwich

  Voorbeeld van hut op de Stenaline

  Harwich

  De boot van Hoek van Holland naar Harwich vertrekt om 22.00 uur. Om 06.30 kom je aan in Harwich (lokale tijd). Je overnacht in een comfortabele hut met lage bedden en een eigen badkamer.

  Dag 2: 16 juni. Van Harwich naar Stratford upon Avon: circa 270 km

  Na aankomst in Harwich

  Hotel bij Stratford

  Na een vroege start rijden we door het schilderachtige landschap van Wales. Doel is het hotel in de buurt van Stratford upon Avon. Diner ‘s avonds in dit hotel.

  Dag 3: 17 juni. Van Stratford naar Llandeilo. 200 km

  Mooie vergezichten
  Brecon Beacon National Park

  Langs een mooie route leggen we de afstand af van Stratford naar Llandeilo. We rijden door het National Park Brecon Beacon, een prachtig glooiend landschap met afwisselend bos en open vergezichten.

  Dag 4: 18 juni van Llandeilo naar Fishguard. Oversteek naar Ierland. 68 km in GB en 63 km in Ierland

  Rondreis Ierland

  Cork

  Vandaag rijden we vanaf het hotel een kleine 70 km naar de ferry die overvaart van Fishguard in Groot Brittanië naar Rosslare in Ierland. In Ierland is het dan nog 65 km naar het hotel in Faithlegg.

  Dag 5: 19 juni van Faithlegg naar Skibbereen 267 km

  Cork
  Blarney Castle

  Faithlegg House

  De route gaat vandaag deels langs de kust, deels door het land. We komen door de stad Cork en dichtbij Blarney, waar via een kleine omweg het kasteel te bezoeken is.

  Dag 6: 20 juni. Van Skibbereen naar Killarney. 233 km

  Youghal

  Lake Hotel Killarney

  Van Skibbereen gaat de route vandaag naar Killarney, het Lake Hotel. Dit mooie hotel ligt net buiten het drukke en gezellige Killarney aan een meertje. Rustig dus, en met veilig parkeerplekken voor de auto’s. Hier blijven we drie nachten, zodat we op de volgende dagen de spectaculaire omgeving kunnen verkennen.

  Dag 7 en 8 : 21 en 22 juni. Dagroutes over de Ring of Kerry en de Ring of Beara

  Gap of Dunlop
  Langs de kust
  Tralee

  De routes zijn uitgezet over twee schiereilanden: de Ring of Kerry en de Ring of Beara. We rijden door de Gap of Dunloe en volgend de kustlijn. De Healey pas ligt op de Ring of Beara en is anders, maar net zo overweldigend mooi als de Gap of Dunloe. Ook ligt hier de Conor pass.Op beide dagen niet teveel kilometers, zodat je tijd hebt om vaak te stoppen en te genieten van de omgeving en de vergezichten.

  Dag 9: 23 juni. Van Killarney naar Ennis via Dingle Peninsula. 280 km

  Ruige natuur
  Dingle Peninsula

  Weer een stuk van de Great Ocean Road vandaag. Dit keer over Dingle Peninsula. De uiteindelijke bestemming is Ennis, wat verder van de kust gelegen, maar voor we daar zijn is het weer een hele dag genieten van de schoonheid van de ruige omgeving.

  Dag 10: 24 juni. Van Ennis naar Tullamore via de Cliffs of Moher 260 km

  Cliffs of Moher
  De Burren

  We stoppen onderweg en gaan dit spectaculaire natuurverschijnsel bekijken: de enorme Cliffs of Moher. Vervolgens rijden we door de streek ‘The Burren’. Dan verlaten we de kust weer en rijden landinwaarts naar Tullamore. Een gezellig plaatsje, waar we midden in de stad logeren in een typisch Iers hotel.

  Dag 11: 25 juni. Van Tullamore naar Dublin via National Park. 150 km.

  Bridge House Tullamore

  Van Tullamore rijden we – weer over landelijke wegen – naar Dublin. Het laatste deel van de route gaat via Wicklow Mountains National Park. In Dublin blijven we één nacht. Je hebt tijd om ‘s avonds Dublin te verkennen.

  Dag 12: 26 juni. Oversteek van Dublin naar Holyhead. Aansluitend 172 km naar Oswestry.

  Dublin

  Vroeg uit de veren voor de ferry naar Engeland. Na de overtocht rijden we nog 172 km naar het hotel in Oswestry. Maar natuurlijk wel door een prachtig landschap!

  Dag 14: 27 juni Van Oswestry naar Peterborough. 230 km

  Leicester
  Hotel Peterborough

  Deze route geeft je nog de mogelijkheid om in Leicester en/of Stafford te stoppen voor een (lunch)break of een wandeling.

  Dag 15: 28 juni. Van Peterborough naar Harwich. 230 km.

  Restaurant The Pier Harwich
  Hut met lage bedden
  De Stenaline van Harwich naar Hoek van Holland

  Ook deze laatste route gaat weer over mooie wegen en weggetjes. Ons doel vandaag is om op tijd bij de ferry te zijn en nog belangrijker: op tijd bij het einddiner in restaurant The Pier in Harwich.

  Dag 16: 29 juni. Van Hoek van Holland naar huis

  Bovengenoemde gegevens kunnen mogelijk nog wijzigen, ten gevolge van noodzakelijke route-aanpassingen