Eifel/Luxemburg

23 t/m 28 april 2022

De reis naar de Eigel en Luxemburg ligt achter ons, we kijken er met plezier op terug!

Zie hieronder het reisverslag, een fotogalerij en een videofimpje.

De reis naar Eifel en Luxemburg begon in Vaals bij hotel Vaalserbroek. Daar ontmoetten de deelnemers elkaar in de namiddag. Het was prachtig weer en dus kon er in de namiddag genoten worden op het terras van het hotel of een wandeling worden gemaakt. Na het aperitief hebben we heerlijk gedineerd in een mooie zaal van het kasteel. op zondag de 24e april begon de reis. Direct naast het hotel lag het eerste mooie weggetje dat door het Limburgse landschap richting België ging. Kort daarna passeerden we de grens met Duitsland en reden we door het glooiende landschap van de Eifel. Prachtig groen in het voorjaar, een lust voor het oog. En de stralende zon gaf aan alles een mooie heldere kleur. Aan het eind van de middag kwamen we aan bij hotel Michels in Schalkenmehren in de Vulkaneifel. Een typisch Duits hotel met een gemutliche inrichting. Er was ook een mooi zwembad, een gym en sauna, dus wie nog energie had kon daar nog van genieten. Maar de meeste gasten hielden het bij een drankje in de bar. 

Vanuit hotel Michels maakten we op maandag een toerrit in de omgeving. Doel was de Moezel. Deze hebben we gevolgd vanaf Trier tot aan Cochem. Onderweg gestopt in het mooie Bernkastel voor de lunch en een wandeling. Natuurlijk hoort een wijnproeverij bij zo’n ontmoeting met de wijnvelden langs de Moezel. Uit voorzichtigheid – we moesten allemaal nog rijden – deden we dat maar bij terugkomst in het hotel. 

Dinsdag ging de reis richting Luxemburg. Langs de rivier de Our reden we richting noord Luxemburg naar Urspelt, dat net boven de mooie plaats Clervaux ligt. Daar logeerden we in het gerestaureerde Chateau d’Urspelt, dat op zichzelf al een schoonheid is. Van daaruit ondernamen we op woensdag een rondrit door Luxemburg langs bekende steden en dorpen zoals Diekirch, Echternach en Vianden. Bij terugkomst stond er een heerlijk diner voor ons klaar. Nog steeds scheen de zon, gelukkig. En… op donderdagmorgen kwam het einde van deze korte reis alweer in zicht. Afscheid van Urspelt en rijden door de Ardennen, over kleine weggetjes door groene velden terug naar Limburg. In restaurant de Gerardushoeve in Epen konden we op het terras genieten van de zon en de afscheidslunch.

We kunnen terugkijken op een geslaagde korte reis met veel zon, zalige hotels, gezelligheid met elkaar en prachtige routes! Hieronder een fotoverslag en een kort filmverslag!