Reisverslag Corsica/Sardinië

25-9 t/m 5-10-2021

Op 25 september vlogen we van Amsterdam, en sommige reizigers vanaf Eindhoven, naar Pisa. De chauffeur van de vrachtwagen had de klassiekers al van vrachtwagen gereden en daarom konden we direct vertrekken. De eerste rit startte meteen. Het doel was het plaatsje Montenero dat op een berg boven Livorno ligt. Via de SS1 en wat smalle locale weggetjes reden we omhoog naar het plein dat voor het grote klooster ligt. Daar hebben we geparkeerd en een rondje gelopen langs het mooie klooster en dito kerk. Aan dat plein ligt een gezellig restaurant met een mooi dakterras, waar we na een aperitief genoten van een uitgebreid diner. Een prachtig begin van deze reis! Daarna in het donker weer de berg af, wat wel een uitdaging was! We hadden hutten gereserveerd op de ferry en we bleken de weinige reizigers te zijn die ook dit plan hadden. De volgende morgen vertrok de ferry vroeg in de ochtend.

Aankomst in Bastia op Corsica tegen het middaguur. Daarna een korte rit naar het mooi gelegen hotel net buiten Bastia. Alle kamers hebben daar uitzicht op zee en er is een zwembad. De meeste gasten gingen Bastia bekijken of de eerste uitgezette rit rijden die naar de noordelijke punt van Corsica leidde. De volgende morgen reden we naar de andere kant van het eiland langs lokale en provinciale wegen. Mooie rit met veel fraaie vergezichten met als doel hotel net buiten Ajaccio. Ook daar een zwembad en goede parkeerplaatsen voor de auto’s in de parkeergarage. De volgende morgen weer verder langs de kust naar het zuiden. Een deel van deze route staat op de wereld erfgoed lijst. De bergen en de weg zijn roze, de zee azuurblauw.

Je rijdt door nauwe doorgangen en langs stijle wanden, prachtig! In Bonifacio hadden we hartje stad een hotel gevonden met een parkeergarage. Zo kon je lopend de stad bekijken. In een restaurant aan de haven hadden we een heerlijk diner. Eind middag op 29 september scheepten we in op de ferry naar Sardinië. De korte overtocht werd gevolgd door een rit het binnenland in. Stille weggetjes, een mooie zonsondergang en een warm welkom in ons hotel aan het Lago di Liscia. Ook hier alle comfort, een heerlijk zwembad en een prima chef-kok! Hier bleven we drie nachten. Op de dagen die volgden kon er gekozen worden uit verschillende routes langs de Costa Smeralda en door het binnenland, of voor een dag luieren aan zee of in het zwembad. 

De volgende stop was in de buurt van Alghero. Daar lag het hotel aan een azuurblauwe baai met privé strand en zwembad. Ook hier uitgezette ritten naar Bosa of Stintino en de mogelijkheid om Alghero te bezoeken. Op de op een na laatste dag reden we door het binnenland richting Olbia.

Bij het plaatsje Monti was het afscheidsdiner in restaurant La Pineta, dat door enorme glazen wanden uitkeek over het dal. Onze laatste rit was naar de ferry in de haven van Olbia. Eenmaal aan boord het laatste drankje en daarna lekker slapen. Vroeg uit de veren ging het van Livorno richting Pisa. en daar op de luchthaven stond de vrachtwagen al klaar. Na uitgebreid afscheid ging ieder zijns weegs. Reizigers naar Amsterdam hoefden niet lang meer op hun vlucht te wachten. Degenen die met de auto waren gekomen, vertrokken meteen en de passagiers voor Eindhoven gingen nog voor een paar uurtjes in Pisa naar de toren kijken. We kunnen weer terugkijken op een prachtige reis met heel veel goed weer, een gezellig gezelschap en niet teveel werk voor de meereizende monteur. Voor herhaling vatbaar! Zie hieronder de vele foto’s!