Zwarte Woud 6 t/m 12 mei

Een zeven-daagse reis naar het Zwarte Woud

De charmes van het Zwarte Woud in het voorjaar

Deze zeven-daagse reis begint voor je eigen deur zodra je in de auto stapt. Via secundaire wegen rijd je ontspannen naar het zuiden van Duitsland. We logeren in typisch Duitse hotels, alle héél comfortabel, met minimaal 4 sterren. We blijven in ieder hotel steeds twee nachten. Dus: niet vaak de koffer uitpakken. Maar wel: mooie routes door de prachtige natuur die voorjaarsgroen is.

Bovengenoemde data zijn onder voorbehoud!

 • Korte zeven-daagse trip naar Zuid-Duitsland
 • Verblijf in typisch Duitse gemutliche (maar heel mooie en comfortabele) hotels
 • Prijs: 1.850,– per persoon (bij twee personen op één kamer) Prijs voor 1 persoon op aanvraag.
 • Reisleiders Leo en Lies Dorjee

Overzichtstabel

Deze trip naar Duitsland begint op het moment dat je in je auto stapt. Het Zwarte Woud is een prachtige bestemming voor wie niet te lang onderweg wil zijn. 

De Duitse gastvrijheid en 'gemutlichkeit' is spreekwoordelijk. We rijden over mooie landelijke en lokale wegen en door gezellige en idyllische dorpjes en steden.

We hebben geweldig mooie, typisch Duitse hotels gereserveerd die van alle comfort zijn voorzien (minimaal 4 sterren). De hotels zijn qua stijl karakteristiek voor de streek. In omgeving Baden-Baden en in Zuid Duitsland, omgeving Freiburg, blijven we enkele dagen in hetzelfde hotel. We eindigen in Bad Liebenzell en ook daar zijn we twee nachten. Op de dagen dat we niet verplaatsen naar een ander hotel rijden we een uitgezette toerrit in de omgeving. Maar voor wie dat wil, behoort ook bezoek aan een stad tot de mogelijkheden.

Onze reizen onderscheiden zich door kleine groepsgroottes, de keuze voor bijzondere hotels en de zorg die aan de reis en je persoonlijke wensen wordt besteed.Uw reis is in goede handen want wij zijn aangesloten bij GGTO.

Wijzigingen voorbehouden!!

De prijs voor deze reis is € 1.850,-- per persoon op basis van verblijf van twee personen op één kamer. 

Het is mogelijk om een upgrade te boeken voor een kamer 1 klasse hoger dan de standaardkamer. Prijs hiervoor op aanvraag.

Prijs voor een eenpersoons kamer op aanvraag. Stuur hiervoor een mail aan info@ccte.nl

In de prijs is begrepen:

 1. het verblijf in mooie 4-sterren, comfortabele hotels in typisch Duitste stijl
 2. alle hotelovernachtingen en diners inclusief wijnarrangement
 3. een uitgebreid routeboek met ingetekende kaarten, toeristische tips en alle benodigde details
 4. routes ook in GPX
 5. aparte duidelijke wegenkaart
 6. stickers voor op de auto
 7. technische begeleiding van een monteur
 8. reisleiding (Duits sprekend)

Door hier te klikken krijg je het inschrijfformulier op je scherm. Print het uit, vul het in, scan het formulier en mail het aan ons. Of stuur het per post.

 

Vraag de brochure aan voor deze reis, vul hiervoor onderstaande gegevens in. Of kom naar onze informatiebijeenkomst op 18 februari 2023. Voor opgave van deelname klik hier.

  Vul hieronder uw naam, postcode en adres in en u ontvangt onze brochure van de reizen 2023, waarin uitgebreide informatie over alle drie de reizen.


  Overzicht van dag tot dag

  Dag 1: 6 mei. Aantal km: voor alle deelnemers verschillend

  Routes (dagtrips uitgezonderd)
  Heerlijk!!

  Vanaf de grens van Nederland naar Duitsland is een route uitgezet. Met pijlen ingetekende kaarten leiden je naar de bestemming. Maar je kunt ook op je navigatie-apparatuur rijden. Wij leveren hiervoor GPX bestanden aan die je daarvoor kunt gebruiken.

  Maar je kunt er ook voor kiezen om op de heenweg nog een keer te overnachten. Wij kunnen deze extra overnachting voor je boeken in een hotel in Trier.

  We hebben een hotel geboekt in de omgeving Baden Baden. Dit mooie, typisch Duitse hotel biedt alle comfort en een goed restaurant. Het is absoluut heerlijk om hier twee nachten te verblijven en de uurtjes van rust te vertoeven in de loungeruimte of in de bar!

  Dag 2: 7 mei, uitgezette route in de omgeving van Baden Baden ca. 150 km.

  Baden Baden
  light road dawn landscape
  Onderweg
  aerial view architecture autumn cars
  Stadje onderweg

  Vandaag maken we een uitgezette route in deze prachtige omgeving. Alle tijd om rustig langs de mooie weggetjes te toeren en in kleine dorpjes te genieten van een lunch of een heerlijk kopje koffie.

  Maar je kunt er ook voor kiezen om de stad Baden Baden te bezoeken. Hier is zoveel moois te zien! Een prachtig centrum, het Casino, het Thermenbad, het museum en nog veel meer. We komen aan het eind van de middag voor het diner weer terug in het hotel.

  Dag 3: 8 mei. We rijden naar het zuiden door het Zwarte Woud. Circa 160 km’s.

  Allerheiligen waterval

  Onderweg

  architecture basilica building cathedral
  Freiburg

  Door het Zwarte Woud over de Schwarzwalder Hochstrasse gaat de route van de omgeving Baden Baden naar de omgeving Freiburg. We komen langs de Allerheiligen waterval en genieten van het rijden door het indrukwekkende woud.

  Een kopje koffie of een lunch kun je onderweg genieten in een van de Stuben.

  Dag 4: 9 mei. Rit in de omgeving (ca. 140 km’s) of bezoek stad Freiburg

  Onderweg in omgeving Furtwangen
  waterfalls in the forest
  Triberger Wasserfallen
  Schluchsee

  Voor dag 4 is er een rit in de omgeving van Freiburg uitgezet. Er is voldoende mogelijkheid om ergens te stoppen voor een pauze of een lunch. En ook vandaag is er weer veel moois te zien onderweg. Vakwerkhuizen in mooie stadjes, uitgestrekte landerijen en de Schluchsee niet te vergeten. Maar je kunt er ook voor kiezen om Freiburg te bezoeken. We blijven in dit hotel omgeving Freiburg twee nachten.

  Dag 5: 10 mei. Via Koningsfeld langs de andere kant van het Zwarte Woud richting noorden.

  Donaueschingen
  Koningsfeld

  Ergens onderweg

  Op 10 mei gaat de rit weer richting noorden, dit keer langs de oostkant van het Zwarte Woud. We komen langs Donaueschingen en kunnen daar de bron van de Donau bekijken. Een mooie route over rustige wegen. Het einddoel is in de omgeving van Bad Wildbad.

  Dag 6: 11 mei. Dagroute in de omgeving van Bad Wildbad. Ca. 140 km’s

  Klooster ruïne Hirsau
  Waldeck kasteel
  Bad Wildbad

  Ook het stadje Bad Wildbad ligt in een mooie omgeving. Bezienswaardigheden zijn er voldoende, bijvoorbeeld het kasteel in Waldeck en de kloosterruïne in Hirsau. Gebruik deze laatste dag vooral om nog van deze heerlijke omgeving te genieten!

  Dag 7: 12 mei. Einde van de reis: terug naar huis. Circa 425 km’s tot Venlo

  Alternatief om het aantal km’s op de laatste dag in te korten: een extra overnachting in de buurt van Giesen.

  Bovengenoemde details kunnen mogelijk nog veranderen ten gevolge van noodzakelijke aanpassingen van de route