Oostenrijk / Italië 2021 reisverslag

Nadat alle deelnemers waren aangekomen, was er in de tuin van het hotel Gersbergalm een welkomstborrel met aansluitend het eerste diner. In de middag waren de klassiekers al met de vrachtwagen bij het hotel afgeleverd mede dankzij de goede zorgen van Transportbedrijf Van Zandwijk en chauffeur Gert-Jan.

Op de volgende dag reden we met behulp van bol-pijl route door de stad Salzburg. Daarna verder op de ingetekende kaarten uit het routeboek. Sommigen maakten gebruik van de door ons gemaakte routes op hun navigatie-apparatuur. Over provinciale, rustige wegen ging het verder. Door Inssbruck weer met bol-pijl. De ontvangst in hotel Falknerhof in Umhausen was hartelijk. In een gezellige Stube konden we na aankomst eerst Jausen (kleine hapjes) en daarna genieten van het goed verzorgde diner.

Twee nachten bleven we in hotel Therme in Merano. Het ligt midden in de stad aan wild stromende rivier. Het centrum van de stad is voetgangersgebied. Wie dat wilde, bleef de dag in de stad of in een van de zwembaden van het hotel. Er was er een op het dak een een in de tuin. Verder sauna en fitness ruimtes. Maar ook op deze dag werd er gereden! Er waren deelnemers die de Stelvio pas reden en anderen de uitgezette rit naar het Logo di Santa Giustina. Warm was het wel maar met open dak goed vol te houden!

Op 30 juni was een spectaculaire rit gepland. Drie passen stonden er op het programma: de Sellajoch, Passo Pordoi en Passo di Falzarego. Voor alle deelnemende klassiekers goed te doen. Ze liggen alledrie in de Grote Dolomietenstrasse. Via Corsica d’Ampezzo reden we naar het Pustertal. Het doel was hotel Leitlhof in San Candido. Ook hier twee nachten.

De Rit in de omgeving van het Pustertal was weer fabelachtig mooi via het weggetje naar Auronzo en daarna de rit naar de Tre Cime. Spectaculaire bergmassieven en dito uitzichten! Gelukkig was het ook deze dag droog, maar boven wel koud!

Via de Pustertaler Höhenstrasse ging de rit op 2 juli naar het Grand Hotel in Zell am See. Vandaag stond de Grossglockner op het progamma. Helder weer, mooie wegen en gelukkig weinig motoren onderweg. Kortom: genieten!

Ook vanuit Zell am See was een mooie rit gepland langs de bekende wintersportplaatsen in de omgeving. Maar een dagje Zell am See is ook gen straf. Sommigen wandelden het meer rond, anderen reden een zelfgekozen rit.

Nog meer foto’s zien? Zie hieronder!