Overzicht van dag tot dag Ierland

Ierland overzicht van dag tot dag

Dag 1: 15 juni Overtocht van Hoek van Holland naar Harwich

Voorbeeld van hut op de Stenaline

Harwich

De boot van Hoek van Holland naar Harwich vertrekt om 22.00 uur. Om 06.30 kom je aan in Harwich (lokale tijd). Je overnacht in een comfortabele hut met lage bedden en een eigen badkamer.

Dag 2: 16 juni. Van Harwich naar Stratford upon Avon: circa 270 km

Na aankomst in Harwich

Hotel bij Stratford

Na een vroege start rijden we door het schilderachtige landschap van Wales. Doel is het hotel in de buurt van Stratford upon Avon. Diner ‘s avonds in dit hotel.

Dag 3: 17 juni. Van Stratford naar Llandeilo. 200 km

Mooie vergezichten
Brecon Beacon National Park

Langs een mooie route leggen we de afstand af van Stratford naar Llandeilo. We rijden door het National Park Brecon Beacon, een prachtig glooiend landschap met afwisselend bos en open vergezichten.

Dag 4: 18 juni van Llandeilo naar Fishguard. Oversteek naar Ierland. 68 km in GB en 63 km in Ierland

Rondreis Ierland zonder dagtochten

Cork

Vandaag rijden we vanaf het hotel een kleine 70 km naar de ferry die overvaart van Fishguard in Groot Brittanië naar Rosslare in Ierland. In Ierland is het dan nog 65 km naar het hotel in Faithlegg.

Dag 5: 19 juni van Faithlegg naar Skibbereen 267 km

Cork
Blarney Castle

Faithlegg House

De route gaat vandaag deels langs de kust, deels door het land. We komen door de stad Cork en dichtbij Blarney, waar via een kleine omweg het kasteel te bezoeken is.

Dag 6: 20 juni. Van Skibbereen naar Killarney. 233 km

Youghal

Lake Hotel Killarney

Van Skibbereen gaat de route vandaag over 233 km via de Ring of Beara naar Killarney, het Lake Hotel. Dit mooie hotel ligt net buiten het drukke en gezellige Killarney aan een meertje. Rustig dus, en met veilig parkeerplekken voor de auto’s. Hier blijven we twee nachten, zodat we morgen de omgeving kunnen verkennen.

Dag 7 en 8 : 21 en 22 juni. Dagroutes over de Ring of Kerry en de Ring of Beara

Gap of Dunlop
Langs de kust
Tralee

De routes zijn uitgezet over twee schiereilanden: de Ring of Kerry en de Ring of Beara. We rijden door de Gap of Dunloe en volgend de kustlijn. De Healey pas ligt op de Ring of Beara en is anders, maar net zo overweldigend mooi als de Gap of Dunloe. Op beide dagen niet teveel kilometers, zodat je tijd hebt om vaak te stoppen en te genieten van de omgeving en de vergezichten.

Dag 9: 23 juni. Van Killarney naar Ennis via Dingle Peninsula. 280 km

Ruige natuur
Dingle Peninsula

Weer een stuk van de Wild Atlantic Way vandaag. Dit keer over Dingle Peninsula. De uiteindelijke bestemming is Ennis, wat verder van de kust gelegen, maar voor we daar zijn is het weer een hele dag genieten van de schoonheid van de ruige omgeving.

Dag 10: 24 juni. Van Ennis naar Tullamore via de Cliffs of Moher 260 km

Cliffs of Moher
De Burren

We stoppen onderweg en gaan dit spectaculaire natuurverschijnsel bekijken: de enorme Cliffs of Moher. Vervolgens rijden we door de streek ‘The Burren’. Dan verlaten we de kust weer en rijden landinwaarts naar Tullamore. Een gezellig plaatsje, waar we midden in de stad logeren in een typisch Iers hotel.

Dag 11: 25 juni. Van Tullamore naar Dublin via National Park. 150 km.

Bridge House Tullamore

Van Tullamore rijden we – weer over landelijke wegen – naar Dublin. Het laatste deel van de route gaat via Wicklow Mountains National Park. In Dublin blijven we één nacht. Je hebt tijd om ‘s avonds Dublin te verkennen.

Dag 12: 26 juni. Oversteek van Dublin naar Holyhead. Aansluitend 172 km naar Oswestry.

Dublin

Vroeg uit de veren voor de ferry naar Engeland. Na de overtocht rijden we nog 172 km naar het hotel in Oswestry. Maar natuurlijk wel door een prachtig landschap!

Dag 14: 27 juni Van Oswestry naar Peterborough. 230 km

Leicester
Hotel Peterborough

Deze route geeft je nog de mogelijkheid om in Leicester en/of Stafford te stoppen voor een (lunch)break of een wandeling.

Dag 15: 28 juni. Van Peterborough naar Harwich. 230 km.

Restaurant The Pier Harwich
Hut met lage bedden
De Stenaline van Harwich naar IJmuiden

Dag 16: 29 juni. Van IJmuiden naar huis